Stavební spořitelny v úvěrové oblasti v posledních 2 letech rostly, s menším růstem tomu tak je na vkladové straně stavebního spoření. Objem vyplacené státní podpory klesá a svůj vliv na to mají jistě i překlenovací úvěry poskytované s tzv. anuitním splácením, kterým stavební spořitelny snižují náklady klienta na splácení. Přibližují se tím ve srovnání k hypotékám.

Úvěry stavebního spoření - aktuální situace na trhu

V prvních měsících roku žádná ze stavebních spořitelen nezměnila výrazně úrokové sazby.  Stavební spořitelny zůstávají u stávajících tarifních variant a jejich parametrů. Zatím nereagují na zvýšení úrokových sazeb ČNB pro vkladovou část.  

Wüstenrot nově zvýhodňuje překlenovací úvěry zajištěné nemovitou zástavou o 2% p.a.  

Modrá pyramida snížila mírně úrokovou sazbu pro Hypoúvěry, zároveň však zavádí úrokovou přirážku 0,5% k Hypoúvěrům pro klienty, kteří nesplňují DSTI.

Pokles trhu v roce 2019 je již znatelný i v úvěrech ze stavebního spoření.

Proto stavební spořitelny reagují akcemi jako odhad zdarma, zpracování úvěru zdarma. Hledají i nové obchodní příležitosti pro nezajištěné úvěry, zvyšují své úvěrové limity jako reakci na trend současnosti nové družstevní bydlení. Na pořízení družstevního bytu si u Buřinky můžete půjčit bez nutnosti zástavy nově až 2,5 mil.Kč, u Wüstenrotu až 1,5 mil. Kč.

Kdo si chce pořídit nové bydlení, musí si nejdříve naspořit, aby splnil podmínky stanovené ČNB pro podíl vlastních zdrojů na kupní ceně v minimální výši 10 %.

Stále více klientů využívá možnosti financování rekonstrukce úvěry ze stavebního spoření bez nutnosti dokládání faktur, ale fotodokumentací. Proces takového dokladování účelu je jednodušší a rychlejší pro věřitele i dlužníka. V době chytrých telefonů, s možností připojení k internetu a fotoaparátem je to opravdu snadné, nafotit, připojit se do portálu stavební spořitelny a fotky tak stavební spořitelně předat.

Přijďte využít možností, které stavební spořitelny nabízí. Ráda Vám s výběrem produktů pomohu.

Stačí mě kontaktovat.

Lenka Svobodová
tel.: 605 179 066
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.