Díky dlouhodobému trendu nízkých úrokových sazeb přecházejí stavební spořitelny s produktovou podporou od spoření k úvěrům. Nejen, že některé stavební spořitelny umožňují svým klientům úvěr ze stavebního spoření s nižší úrokovou sazbou, než s jakou úrokovou sazbou bylo sjednáno na Smlouvě stavebního spoření.

Akční nabídky na překlenovací úvěry

Všechny naše stavební spořitelny mají v průběhu roku i několik akčních nabídek pro tzv. překlenovací úvěry, které se projevují sníženou úrokovou sazbou

Stavební spořitelna české spořitelny

Do konce července nabízí SSČS překlenovací úvěry s nejnižší úrokovou sazbou od cílové částky 400 000,- Kč za sníženou úrokovou sazbu 4,66 % pro fixaci úrokové sazby 6 let. Klient, který využije uvedené nabídky na 400 000,- se splatností 10 let bude mít měsíční splátku 4 211,- Kč (RPSN 5,02 %), jediným poplatkem pro tento úvěr je úhrada za poskytnutí úvěru 1 % ze sjednané částky min. 1500,- max. 7500,- Kč.

Wüstenrot stavební spořitelna

Wustenrot má zvýhodněnou nabídku s jediným poplatkem pro klienta a to za vedení spořícího účtu 27,-Kč měsíčně. Klienty s již běžícím produktem v rámci finanční skupiny Wüstenrot zvýhodňuje i ve výši úrokové sazby 4,89 % pro 6 a 10-letou splatnost úvěru a sazbou 5,59 % pro delší splatnosti. Při částce 300 000,-Kč na dobu splatnosti 10 let by činila měsíční splátka úvěru 3 245,- Kč po celou dobu splácení (RPSN 5,56 %).

Většina stavebních spořitelen na přechodnou dobu zrušila poplatek za vyřízení překlenovacího úvěru (zpravidla 1% z cílové částky), některé zrušili i poplatek za vedení úvěrového účtu (300-360,- Kč ročně).

Snížení úrokových sazeb

S dalším snížením úrokových sazeb přichází Raiffeisen stavební spořitelna pro zajištěné úvěry nemovitou zástavou, kde došlo ke snížení pro tzv. Hyposplátku na 90 % hodnoty nemovitosti o 0,6 % tedy na 2,39 %, pro Hyposplátky do 80 % z hodnoty nemovitosti platí úroková sazba 2,08 %, pro nezajištěné úvěry v Raiffeisen snížili úrokovou sazbu v květnu na 5,79 %.

Modrá pyramida stavební spořitelna aktuálně nabízí úvěry bez zajištění nemovitou zástavou za standardní úrokové sazby, akční nabídku 4,99 % měli do konce května a lze předpokládat, že se opět zopakuje v podzimních měsících.

 

Zajímavou nabídku ale má Modrá pyramida v tzv. Hypoúvěrech – překlenovací úvěry se zajištěním nemovitou zástavou, tato nabídka začíná pro úvěry s cílovou částkou na 1,69 % a pro nižší částky úvěru na 1,79 %.

Proto asi není překvapivé, že v letošním roce při meziročním srovnání dochází k nárůstu objemu poskytnutých úvěrů o více jak 10 %!

Chcete – li o nabídce stavebních spořitelen vědět více, využijete mých služeb. 

Pomohu vám vybrat nejvhodnější produkt ušitý na míru vašim potřebám a požadavkům.

Jsem vám kdykoli k dispozici.
Kontaktujte mě.

Lenka Svobodová